Marcel_bg.jpg

Foto MatrasU kijkt naar Pauw & Witteman. De minister van Financiën is op bezoek. De gastheren onderwerpen hem aan een scherp verhoor. Griekenland, de EU, de huishouding van Nederland, serieuze zaken.

Na dit onderwerp is het tijd voor een tussentijdse reclameboodschap. Beddenfabrikant X heeft een nieuwe matras op de markt gebracht. Een vertegenwoordiger van X beveelt de matras vol verkoopvuur aan. Naast hem beproeft iemand de matras op veerbaarheid, comfort en ergonomisch slaapvermogen. Het is Paul Witteman, languit op de matras. Witteman glimlacht gelukzalig en zegt dat hij na een nacht op deze matras zijn gasten nog scherper kan ondervragen.

Zou dit er in Nederland ooit van komen?

In Italië kijkt men hier niet van op. Dit tafereel kwam laatst voorbij in het programma Linea Verde. De presentatrice veerde blijmoedig op een matras en bejubelde ongegeneerd de zachtheid ervan.

Na deze ‘pubblicità’ ging zij onverstoorbaar verder met Linea Verde. Geen Italiaanse haan die ernaar kraait.

Een aantrekkelijk programma overigens voor wie geïnteresseerd is in Italië en een beetje Italiaans spreekt. Linea Verde gaat over land- en tuinbouwproducten, de streek waar ze vandaan komen, en hoe de producten in voedsel en drank terechtkomen. Elke aflevering besluit met een bezoek aan een pittoresk dorpsplein, waar de typische streekproducten en gerechten smaakvol staan uitgestald. Op het laatst is er een ‘brindisi’, een heildronk op wat het leven mooi en lekker maakt.

Linea Verde, één grote reclamespot voor Italië: Rai Uno, ’s zondags van 12.20 tot 13.20 uur.