Marcel_bg.jpg

Marcelschrijft ben ik. En ik ben Marcel Smit. Neerlandicus. Schrijver en redacteur, van zakelijke en creatieve teksten. Veelzijdig, belezen, nieuwsgierig. Punctueel en flexibel. 

Begonnen in de journalistiek heb ik me ontwikkeld tot een schrijver met ervaring op heel verschillende terreinen. Veelzijdigheid is een eigenschap die mij als schrijver bij uitstek past.

Ik schrijf over onderwerpen uit het maatschappelijk domein: onderwijs, zorg, welzijn, wonen, verkeer. En voor de cultuursector, over culturele overheidsinstellingen of particuliere culturele initiatieven.

Daarnaast ben ik bij tal van ‘losse’ projecten en publicaties betrokken geweest: voorlichtings- of informatiematerialen, juryrapporten, historische schetsen en milieueffectrapportages.

En verder alles wat daarop aansluit, daartussenin ligt of daarboven uitstijgt.

Die veelzijdigheid vindt u ook terug in mijn blogs, onder andere op deze website. Die gaan over taal, cultuur en alledaagse eigenaardigheden. Soms zijn dat onderwerpen die de actualiteit raken, een andere keer vindt u ze niet in het nieuws terug. Altijd benader ik de onderwerpen vanuit de andere, licht eigenzinnige invalshoek.
Daarnaast heb ik columns geschreven voor de website Nijmegen Centraal, die – uiteraard – onderwerpen uit het Nijmeegse belichtten. Voor het vierde jaar alweer schrijf ik elke twee weken een column voor de voetbalclub Union.

Graag nodig ik u uit een paar van mijn blogs op deze site te lezen.

Trefwoorden: gebroeders (Van het) Reve, Italië/Rome, topografie, The Big Lebowski, FC Twente, Pantheon, Leonard Cohen, Gezicht op Delft.

Marcel SmitWerkervaring
Schrijver-redacteur, Marcelschrijft, Nijmegen (2012-heden)
Schrijver-redacteur, LaVerbe, Nijmegen (1992-2011)
Schrijver-redacteur, Van Luyken Communicatieadviseurs, Den Bosch (1990-1992)
Schrijver-redacteur, Brinkman Uitgevers, Nijmegen (1988-1989)
Leraar Nederlands, interimbaan (1986-1987)

Opleidingen
Nederlandse Taal en Letterkunde, Radboud Universiteit Nijmegen
Buitenlandse Betrekkingen, instituut Clingendael, Den Haag
Gymnasium B, Sint Jacobus College, Enschede